Læringsportaler for programmering

webdesignDet finnes mange gode argumenter for å lære seg programmering. Noen går med en genial app-ide de ønsker å sette ut i live, noen tenker det kan være en viktig kompetanse i fremtidens arbeidsliv, mens andre bare setter pris på å utfordre seg selv og tilegne seg ny kunnskap. For de som ikke har planer om å ta en mangeårig utdannelse ved et av landets høyskoler eller universiteter finnes det mange gode alternativer for å studere på egenhånd.

Uansett hvilket programmeringsspråk man ønsker å lære seg, finnes det flere gode tilbud. Mange læringsportaler på nett tilbyr kurs i alt fra WordPress, Python og Ruby til tyngre språk som C, C++ og Java.

Sololearn

Sololearn har kurs i de fleste programmeringsspråk. De byr på engasjerende modulbaserte leksjoner, som tvinger brukeren til å delta aktivt i å løse aktuelle problemer underveis. All undervisning er tekstbasert (ingen video- eller audioleksjoner). Mobil-appen fungerer relativt greit, men nettsiden er enklere å bruke, siden det må skrives en del underveis. Tjenesten er gratis, og digitalt kursbevis som kan publisere på LinkedIn mottas etter fullført kurs.

Codecademy

Codecademy er et konsept som er relativt likt til Sololearn. Undervisning skjer også her hovedsakelig via tekst-baserte leksjoner, men undervisningen er enda mer praktisk basert, hvor man ofte får et konkret problem, og løser i en nettbasert editor for programmeringsspråket man har valgt å studere. Codecademy er gratis, men tilbyr foreløpig ikke publisering av kursbevis på LinkedIn.

Lynda og LinkedIn Learning

Lynda er en erfaren aktør innen e-læring. De tilbyr kurs innenfor flere områder, som blant annet finans og ledelse, men det er innen programmering de har aller best utvalg. Læring på Lynda foregår for det meste via profesjonelt produserte videoleksjoner. Det gjennomføres innimellom også små prøver. LinkedIn har nylig kjøpt opp Lynda, og det samme tilbudet er derfor i all hovedsak tilgjengelig via “LinkedIn Learning”. Tjenestene koster ca 25 dollar per måned, men de som velger abonnement hos LinkedIn får man andre Premium-funksjoner inkludert i prisen. Etter gjennomført kurs vil man også her få et digitalt kursbevis, som kan publiseres på sin LinkedIn-profil.