Verden er i stadig utvikling, og de siste årene har digitalisering vært en av de store driverne for endring og utvikling. Aviser og nettsteder flommer over av uttrykk som “Den 4. industrielle revolusjonen”, “disruptiv utvikling”, “Internet of Things”, “kunstig intelligens” og “selvkjørende biler”. Det vil i fremtiden bli stadig viktigere for både bedrifter og arbeidstakere å holde tritt med denne utviklingen.

Videre har en gründer-bølge skylt over Norge de senere årene. Mange av de nye bedriftene som er etablert, er innenfor IT, automatisering, kybernetikk og digitalisering. Det utvikles mobilapper, nye tjenester for delingsøkonomi, teknologi for “Internet of Things” og nye spennende nettsider.

Sist, men ikke minst, blir det stadig vanligere å jobbe som frilanser. Siden internett gir mulighet for flere yrkesgrupper å jobbe når som helst, og fra hvor som helst i verden, er det flere og flere som er villige til å ofre tryggheten ved en vanlig ansettelse, for friheten en tilværelse som frilanser kan gi.

Uansett om man er arbeidsgiver, arbeidstaker, gründer, eller frilanser, blir det stadig viktigere å holde tritt med den eksponensielle utviklingen. På denne nettsiden omhandles temaer som programmering (med særlig fokus på webutvikling), hvordan tjene penger på nettbasert virksomhet, samt hvordan man kan komme i gang å lære seg programmering på egenhånd. Programmeringsspråk som Python og Ruby sees nærmere på, siden de øker raskt i popularitet, og er blitt særlig viktige innen webutvikling. WordPress er også et tema som omhandles, siden dette for mange er den enkleste måten å rask utvikle sin første nettside.